Nieuwsbrief Schuldhulpmaatje Apeldoorn – Augustus 2015
Posted on: 26/08/2015, by : SchuldhulpmaatjeApeldoorn

Nieuwsbrief nieuwe stijl – Derde coordinator – BBR Online wordt MijnApeldoorn.nl
Bekijk deze mail in je browser

Het nieuws van augustus 2015

Nieuwsbrief nieuwe stijl
Beste Publicatie nieuwsbrief,

Alsjeblieft! Een nieuwsbrief nieuwe stijl. Wij vonden het wel eens tijd voor een beetje opfrissing. We hebben hierbij bewust onze verzendlijst zo ruim mogelijk gehouden. Je ontvangt deze nieuwsbrief dan ook omdat wij in het (recente) verleden op enige manier contact hebben gehad. Wil je er weer uit? Onderaan dit bericht kun je je afmelden.

BBR Online stopt
Met ingang van 1 september 2015 stopt de Stadsbank Apeldoorn met BBR Online en gaan dan over naar MijnApeldoorn.nl. Hulpverleners die gemachtigd zijn door hun cliënt kunnen via BBR Online de rekeningen van hun cliënten bij de Stadsbank Apeldoorn raadplegen. MijnApeldoorn.nl heeft dezelfde functionaliteiten en heeft als toevoeging dat u via MijnApeldoorn.nl automatisch bericht krijgt wanneer een mutatie of betaling is verwerkt. Daarnaast moeten klanten zich nu met hun eigen DigiD inloggen waardoor het een nog veiligere manier is om de klanten van de Stadsbank inzicht te geven in hun financiën.
Nieuwe coördinator
Met ingang van 1 september aanstaande hebben wij er een nieuwe coördinator bij. Dit is Saskia Kalksma. Saskia is al een aantal jaren maatje bij onze organisatie en daarom al bekend bij de meesten van ons. Wilma en Mariska zijn heel blij dat zij het team komt versterken.
Maatjesavonden 2015
Maandagavond 31 augustus: Interactie avond schuldenvrij aanvaarden erfenis
Dinsdagavond 27 oktober: Intervisie
Woensdagavond 16 december: Dank je wel avond
Voor (ex-)clienten: evaluatie
Ben je ex-client en wil je ons laten weten hoe je onze dienstverlening hebt beleefd? Dat kan door hier te klikken. Wij waarderen je inbreng!
Maatjesavond
Speciaal voor onze maatjes is er op maandag 31 augustus weer een maatjesavond! Deze wordt gehouden om 20:00 uur in De Herberg aan de Deventerstraat 40. Vanaf 19:30 uur gaan de deuren open en staat de koffie en thee klaar. Om 20.00 uur willen we beginnen. Iedereen is van harte welkom!
Deze avond staat in het teken van een presentatie over schuldenvrij aanvaarden van een erfenis. Het is de bedoeling dat het een interactieve avond gaat worden. Lukt het niet om aanwezig te zijn dan graag afmelden via de mail: info@schuldhulpmaatjeapeldoorn.nl
Lief en Leed
Er waren een hoop maatjes jarig deze periode. Te weten: Chris Bazen, Erik Huising, Dries Bartelink, Hans Bruijn, Heino Ufkes, Max van Staveren, Sjaak Mooiman, Steven Lobregt, Tina Dijk, Yvonne Koning en een nieuw maatje Henk van der Does. Van harte gefeliciteerd allemaal!
In het nieuws
Hulp bij schuld wordt te vaak afgewezen.
Vereenvoudiging beslagvrije voet in gang gezet
Training Nieuwe Maatjes
De volgende dagen zijn gereserveerd voor de training van onze aspirant maatjes:

Dinsdag 29 september
Donderdag 8 oktober en
Zaterdag 17 oktober

Deze dagen worden gegeven in De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE te Apeldoorn. Alle dagen zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Workshop Financieel Actief

Samen met vrijwilligers van De Kap en Humanitas draaien wij mee bij de Workshop Financieel Actief van de Stadsbank. Bij deze workshop helpen de vrijwilligers om het dossiermapje van cliënt op orde te krijgen. Als het mapje volledig is dan gaat de cliënt door naar iemand van Sociaal Raadslieden. Deze gaat kijken of het inkomen op peil is en vervolgens gaat de cliënt door naar een klantmanager van De Stadsbank. Hier krijgt de cliënt gelijk te horen of hij wordt toegelaten tot het schuldhulpverleningstraject van De Stadsbank.Vanaf september 2015 gaat ons maatje Rene Hertgers de planning overnemen voor 1 jaar.
Door de Workshop gaan mensen beter voorbereid het schuldsanering traject in. De Workshop is iedere maandag van 13.30 uur tot 15.30 uur en iedere woensdag van 09.00 uur tot 11.30 uur. De Workshop kan nog wel een paar vrijwilligers gebruiken. Mocht je belangstelling hebben om hier in mee te draaien, dan kunnen jullie je hiervoor opgeven bij de coördinatoren. Iedereen is welkom!

Facebook
Facebook

Twitter
Twitter

Website
Website

Copyright © 2015 Schuldhulpmaatje Apeldoorn, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze mail omdat u in ons relatiebestand staat. Dit kan zijn als (ex-)maatje, (ex-)client of als samenwerkingspartner in het netwerk.

Schuldhulpmaatje Apeldoorn Hofveld 52 Apeldoorn, 7331KE Netherlands

afmelden    voorkeuren wijzigen 

Email Marketing Powered by MailChimp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *